Vacature maken kapsalon

5 Tips voor het schrijven van een aantrekkelijke vacature voor jouw kapsalon

Dustin Bel
Dustin Bel 20 May 2024

Een goed geschreven vacature kan het verschil maken tussen een aantal sollicitaties en het moeilijk vinden van de juiste kandidaat voor jouw kapsalon. Met het steeds lastiger vinden van personeel in de kappersbranche is het essentieel om je vacature op te laten vallen. In deze blog deel ik vijf tips om een aantrekkelijke en effectieve vacature te schrijven.

#1. Begin met een pakkende Introductie

Een eerste indruk is erg belangrijk, dat geldt ook voor je vacaturetekst. Start met een korte en vooral krachtige introductie die meteen de aandacht van potentiële kandidaten trekt. Vertel iets unieks over jouw kapsalon en de werkomgeving die je biedt. Dit helpt om interesse te wekken, vooral wanneer de kandidaat zich hierin kan vinden.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

Voorbeeld 1: Gevestigd in het hart van de bruisende binnenstad: Dit wijst op een aantrekkelijke, centrale locatie wat een pluspunt kan zijn voor veel kandidaten.

Voorbeeld 2: Persoonlijke Ontwikkeling en Groei "Wij geloven in de groei en ontwikkeling van ons team. Daarom bieden we bij Kapsalon ... elke medewerker de kans om persoonlijke doelen te bereiken, trainingen te volgen, certificaten te behalen en door te groeien binnen ons bedrijf."

Voorbeeld 3: Nieuwste apparatuur "Onze salon beschikt over de nieuwste apparatuur in de kapperswereld. Dit stelt ons team in staat om altijd het beste werk te leveren en vrijuit hun creativiteit te uiten.

Voorbeeld 4: Flexibele Werkuren "Bij Kapsalon ... streven we naar een goede werk-privébalans. Met flexibele werkuren en mogelijkheden om uren te ruilen, zorgen we ervoor dat je werk altijd goed te combineren is met je persoonlijke leven.

Naast bovenstaande ideeën zijn er natuurlijk nog genoeg andere onderdelen die jouw salon uniek maken.

#2. Gebruik een duidelijke en specifieke functietitel

De functietitel is het eerste wat potentiële kandidaten zien, dus zorg ervoor dat deze duidelijk en beschrijvend is. Vermijd globale titels zoals "Haar stylist of kapper gezocht", dit zegt namelijk niet zo veel. Probeer zo specifiek mogelijk te zoeken, denk bijvoorbeeld aan "Een ervaren krullen Kapper/Kapster". Dit helpt niet alleen bij het beter gevonden worden in zoekresultaten, maar zorgt er ook voor dat de kandidaten direct weten wat er precies gezocht wordt.

#3. Omschrijf de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Wees duidelijk over wat de functie inhoudt, dit gaat samen met tip 2. Door duidelijk te zijn in de taken en verantwoordelijkheden weten kandidaten precies waar naar gezocht wordt en kunnen ze beter inschatten of de functie bij hen past.

Voorbeeld 1: Algemeen Kapper/Kapster "Als kapper/kapster bij Kapsalon ... ben je verantwoordelijk voor de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Knippen, stylen en kleuren van haar volgens de laatste trends en technieken.

  • Adviseren van klanten over geschikte kapsels en haarverzorgingsproducten.

  • Uitvoeren van haarbehandelingen zoals diepe conditionerende behandelingen en keratinebehandelingen.

  • Opbouwen en onderhouden van langdurige klantenrelaties door uitstekende klantenservice te bieden.

  • Zorgdragen voor een schone en georganiseerde werkomgeving.

  • Blijven leren en ontwikkelen door deel te nemen aan professionele trainingen en workshops.

Voorbeeld 2: Topstylist "Als topstylist in onze kapsalon zijn je verantwoordelijkheden:

  • Uitvoeren van geavanceerde knip-, kleur- en stylingtechnieken.

  • Begeleiden en trainen van junior stylistes en stagiaires.

  • Leveren van consultaties aan klanten en ontwikkelen van gepersonaliseerde haarplannen.

  • Toepassen van chemische haarbehandelingen zoals permanenten en straighteners.

  • Bijdragen aan de creatie van marketingmateriaal door middel van fotoshoots van je werk.

  • Assisteren bij de inkoop van haarproducten en benodigdheden.

  • Actief deelnemen aan teamvergaderingen en brainstormsessies voor salonverbeteringen.

Voorbeeld 3: Kleurspecialist "In de rol van Kleurspecialist zijn je taken en verantwoordelijkheden:

  • Uitvoeren van verschillende haarkleurtechnieken zoals balayage, face framing en highlights.

  • Experimenteel werken met kleurcorrecties en aanpassen van haarkleuringen om de gewenste resultaten te behalen.

  • Adviseren van klanten over de beste kleuropties op basis van hun huidtint en persoonlijke stijl.

  • Samenwerken met collega's om gecombineerde kleur- en stylingdiensten te leveren.

  • Proactief blijven op de hoogte van de nieuwste kleuringstechnieken en trends door middel van trainingen en seminars.

  • Bijhouden van een gedetailleerd logboek van gebruikte kleuringen en technieken per klant.

Naast bovenstaande kun je natuurlijk ook iets bedenken voor een Junior stylist, Receptionist of een Salon manager.

#4. Vermeld de vereiste kwalificaties en vaardigheden

Om de juiste kandidaten aan te trekken, moet je duidelijk zijn over de vereiste kwalificaties en vaardigheden, wat verwacht je precies van je sollicitanten? Dit helpt om te voorkomen dat ongeschikte kandidaten solliciteren en zorgt ervoor dat je alleen sollicitaties ontvangt van mensen die aan jouw criteria voldoen.

Voorbeeld: "We zijn op zoek naar iemand die: - Minimaal 3 jaar ervaring heeft als kapper/kapster. - In het bezit is van een erkend kappersdiploma. - Uitstekende communicatieve vaardigheden heeft. - Enthousiast, klantgericht en creatief is. - Passie heeft voor haarmode en de haarverzorgingsindustrie."

# 5. Benadruk de voordelen en unieke aspecten van jouw salon

Wat maakt jouw kapsalon de leukste plek om te werken? Benadruk de voordelen en unieke aspecten van je salon. Dit kan variëren van doorgroeimogelijkheden en professionele trainingen tot een gezellige werksfeer en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voorbeeld: "Bij Kapsalon ... bieden wij: - Een competitief salaris en aantrekkelijke bonussen. - Regelmatige trainingen en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling. - Een gezellige en stimulerende werkomgeving. - Korting op producten en haarbehandelingen. - De kans om te werken met een gepassioneerd en creatief team."

#Conclusie

Het schrijven van een aantrekkelijke vacature voor jouw kapsalon is niet altijd even makkelijk. Door te beginnen met een pakkende introductie, een duidelijke functietitel te gebruiken, gedetailleerde informatie over de taken en verantwoordelijkheden te verstrekken, specifieke kwalificaties en vaardigheden te vermelden, en de voordelen van jouw salon te benadrukken, kun je hopelijk de juiste kandidaten aantrekken. Onthoud dat een goed geschreven vacature niet alleen meer sollicitaties aantrekt, maar ook helpt om de juiste personen voor jouw team te vinden. We hopen dat deze tips je helpen om de ideale vacature voor jouw kapsalon te schrijven. Succes met je zoektocht naar de perfecte kapper/kapster voor jouw team!

# Related Posts

No related posts found.